Plaćena promocija na društvenim mrežama – Kako iskoristiti na najbolji mogući način?

Plaćena promocija je važan dio svake marketinške strategije, ali samo njeno korištenje može biti složeno i zahtijevati dosta planiranja i praćenja rezultata. Kako biste postigli vidljive rezultate trebali biste se pridržavati određenih uputa. U ovom članku ćemo vam napisati nekoliko savjeta kojih se mi pridržavamo, a preporučujemo ih i vama.

Kako početi sa planiranjem?

Prije nego što počnete sa plaćenom promocijom bitno je da imate određene ciljeve, budžet i mreže na koja ćete plasirati vaše reklame.

Naš savjet je da ne stavljate odmah veliki budžet, već da prvo testirate i analizirate početne reuzltate. Na ovaj način ćete saznati šta uopšte funkcioniše a šta ne, i tako možete prilagoditi strategiju.

Materijal koji ćete koristiti za plaćenu promocju treba da bude privlačan, bilo da se radi o fotografijama ili video zapisima.

Također razmislite o posebnom naslovu i opisu, i jasnim call to action – CTA kako bi privukli pažnju publike.

Šta nakon što pustite reklamu?

Kada jednom pustite plaćenu promociju, bitno je da redovno pratite razultate čime ćete vidjeti kako je reagirala te koliko novca je potrošila. 

Testirajte različite kombinacije reklama i publike koju ćete odabrati. Također pokušajte koristiti različite tekstove i kreative, kako biste vidjeli šta najviše pali kod vaših kupaca

I na kraju, ne zaboravite da analizirate vaše rezultate!

Praćenjem, analizom vaših reklama, možete saznati šta funkcioniše a šta ne, te prilagoditi svoju strategiju kako biste postigli najbolje rezultate.

Ukoliko vam je potrebna pomoć pri kreiranju strategije za uspješnu plaćenu promociju, kontaktirajte nas putem emaila: info@peglicaagency.com ili ispunite kontakt formu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na društvenim mrežama
Stupimo u kontakt!

Ukoliko tražite stručnu pomoć ili stalnu podršku u području digitalnog marketinga, naš tim je tu za vas.